dijous, 2 d’agost del 2012

Poema automnal (de Carles Martí Vilà) per un estiu Euroveguià...

[fotografia de Miguel Angel Fernández extret del següent apunt del seu blog:

POEMA AUTOMNAL

Dintre el jardí unes roses esclataren


al bés del sol del dia serè i clar:

un dia plàcid que els ocells cantaren

i que l'abril semblava retornar.

Joiosos els rosers baden les branques,

-- ¿quí sabrà dir l'encís d'un raig de sol? --

i el jardi ha somrigut plè de flors i branques

amb un somriure d'hora de consol.

¡Que volin els ocells pels tebis aires

rïents de llurs cançons i sobtils flaires,

i els papellóns amb aleteig de flor.

i trenin els rosers amb la florida

i el cel tan clar l'encís d'una mentida

que endolci una hora l'automnal dolor.

CARLES MARTÍ I VILÀ
Poema extret del següent blog gràcies a la magnífica feina de recuperació històrica de Joan Vendrell i Campmany: http://vencamp.blogspot.com.es/2011/03/un-poema-del-que-fue-cronista-oficial.html

Algú es preguntarà que té veure un poema de Carles Martí i Vilà amb la reinvindicació de "Salvem el Delta del Llobregat- Aturem Eurovegas"...Aparentment, no tenen relació. Però voldríem recordar que en Carles Martí i Vilà fou un excel·lent historiador, cronista i escriptor de Sant Boi de Llobregat, un persona estimada i recordada a Sant Boi, població que li ret homenatge amb un plaça.
Aquest poema automnal està carregat de boniques imatges plenes de vida. Un poema que respira noucentisme però que el mateix títol ens confessa que amaga un sentiment de decadència com l'inici de la tardor. Precisament el proper dia 1 de Setembre la nostra comarca ja sabrà que passarà amb el futur del seus paisatges del Parc Agrari i del Delta si es tira endavant la bogeria de l'Eurovegas.
En els darrers posts d'aquesta darrera temporada d'aquest blog m'he fet ressò de la Plataforma que agrupa interessos de nombroses persones que estan en contra de tal Pla.
Una part important del Pla Eurovegas afecta de ple bona part dels terrenys agraris del nucli de Sant Boi.
Estic segur que si l'historiador Carles Martí i Vilà, personatge que estimava la terra, el seu poble i la comarca, una persona que va fer un noble tasca perquè no es perdés la memòria i la Història de Sant Boi; estic segur que si fos un historiador de l'any 2012, una persona sensible i culte com ell, estaria en contra de tot allò que ens portarà "el gran Eurovegas": misèria, més corrupció i un atac gravíssim contra tot allò que durant molts i molts anys moltes persones de la comarca han estat lluitant per preservar uns valors ecològics, medioambientals, patrimonials, històrics i per preservar l'agricultura i el seu estil de vida en una comarca molt maltractada.
Seguirem pendents de tot plegat,  però mentrestant aquest blog tanca la IIIª temporada i us desitjo a tots i totes que acabeu de passar...
BON ESTIU!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada