dimarts, 1 de novembre del 2011

Temps de memòria del fang (Post pòstum dedicat a tots els que treballen per la memòria)

La memòria és tan fràgil com ho són els temps en els que vivim. Des de Lletres i Paisatges del Baix Llobregat escrivim aquest darrer dedicat a tots i a totes els que treballen a la comarca del Baix Llobregat per recuperar a través d'actes, exposicions, conferències i festes la nostra història (tangible i intangible) i el nostre patrimoni.
**********
Dues maneres i dues històries per recuperar la memòria. La tràgica, la dels fets viscuts en els 40 anys de la gran riuada de Cornellà de Llobregat. I la festiva, la que cada any omple els carrers de la Colònia Güell i recupera de forma lúdica el seu passat.
*********

És important no perdre la memòria. La petita memòria dels pobles i tot allò que hi va passar i que serveixi com a exemple per no caure en errors futurs.
Enguany s'han complert 40 anys d'una de les riuades més greus que va patir el riu Llobregat a la comarca del Baix Llobregat i concretament a Cornellà.
Aquesta tardor a la ciutat de Cornellà de Llobregat li han dedicat no només una exposició sinó d'altres col·loquis i activitats per recuperar la memòria d'uns fets tràgics, que van servir més tard com a punt d'inflexió per evitar-ho de nou i reconcilar-se amb el riu que travessa una comarca i que porta el seu nom.



***********************

***************
Agraeixo a tots i a totes els que heu mostrat interès per aquest espai.
Lletres i Paisatges del Baix Llobregat (2009 - 2011)
Fins la propera!