dimarts, 16 de juny del 2009

Llum sota l'ombra de Carme Raichs


Llum sota l'ombra
Jo m'invento rimes noves de vers
perquè estimo estrenar poesia;
en les hores d'aquest viure pervers,
cerco endins nits més clares que el dia.
Quan encalço l'esperança, que em nia
sota l'ombra del conviure divers,
sempre trobo la sortida que em guia
vers la ruta del meu viu univers.
La represa obre pas a les fites;
cada fosca ja perfila clarors
i s'eixamplen les raons més petites.
Recercant-les, com un íntim esbós,
les paraules, flors de vells i nous mites,
ara sembren, en la Terra, llavors!
Carme Raichs
Aquest és un poema penjat al portal de Relatsencatalà d'una autora veterana nascuda a Agramunt, a l'Urgell. Fa temps que viu a Sant Boi de Llobregat i s'ha integrat plenament en la vida santboiana ja que és la responsable de diversos recitals, tallers poètics i la tertúlia poètica que es fa a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.
L'últim llibre de poemes que ha publicat s'anomena "Atura't" publicat per Abadia Editors.
Us convido a sentir l'entrevista que li van fer a Ràdio St.Boi en el programa "en companyia" de la Paky López.
http://en-companyia.blogspot.com/2009/02/carme-raichs_02.html
*He il·lustrat aquest post amb un quadre d'un pintor que va participar en el concurs de Pintura ràpida de la Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló. És la carretera de la Via Cornisa (Avda.Lluís Companys) que uneix St.Boi amb Sta.Coloma a l'altura de Can Julià. L'autora ens parla de Llum i el quadre em transmet tanta llum que pensat que seria una bona il·lustració.

REDBANNER - 1979.CINTURÓ ROIG

Una cançó brutal. Un homenatge a la lluita obrera anti-franquista. El video també té el seu mèrit amb imatges històriques. Un record pel Baix Llobregat que durant anys va estar en lluita! Aquest grup de punk - rock de Molins han fet un bon exercici de memòria històrica.

150 anys de l'arribada del tren a Martorell


El passat 14 de juny es va recrear amb un tren d'època el primer viatge des de Molins de Rei fins a Martorell. Un grup de teatre va amenitzar l'acte recreant personatges de l'època i a l'arribar a Martorell la Banda Simfònica de la localitat acompanyats dels gegants del municipi van rebre la comitiva que arribava a l'estació.

Amb aquests actes es recorda a nivell històric la importància del tren com a vertebredor de les comunicacions de la comarca.

Cançons d'extraradi



El CCCB té en cartell l'exposició "Quinquis", una retrospectiva per tot un fenòmen on els barris perifèrics o marginals d'una època van alimentar tot un món d'uns personatges que van crear les seves pròpies normes i insconscientment tota una subcultura popular.


No relacionat exactament amb el món "quinqui" però si amb la cultura o subcultura de barri, sorgeix als 70 un grup de punk que va fer història: La Banda Trapera del Río. Fou un grup llegendari i el passat 13 de juny van reviure la seva llegenda amb un concert durant la Festa Major del seu poble: Cornellà de Llobregat.
Foren un dels grups pioners del punk - rock a nivell a casa nostra. Per celebrar el 30 aniversari del primer disc han decidit tornar amb una mini - gira de concerts. Lamentablement de la formació original ja no hi són tots però han decidit tornar per celebrar una efemèride tan especial.
+info a:http://trapera.blogspot.com/
http://lacomunidad.elpais.com/rockispain/2009/4/13/la-banda-trapera-del-rio-vuelve-los-escenarios


Escolta les seves cançons al seu myspace:http://www.myspace.com/labandatraperadelrio

CIUTAT PODRIDA
Ciutat podrida que ens portes la nit i la por
ara que ets adormida
els carrers són plens de foc.
Vull sortir d'aquest infern
on sento els crits dels perduts
quan ets presoner
i esclau del vent
i la llibertat no camina...
Ciutat podrida!